Jeg har valgt de smukkeste, mest egnede i niveau og længde til denne kursusuge. For at vise jer det bedste jeg og naturen omkring Frigiliana har at byde på.  Vandring i området omkring frigiliana er en spektakulær oplevelse med svimlende udsigter, duftende urter og sved på panden. Den intense duft af rosmarin tilsat citrontimian og vilde blomster. Synet af det mægtige, blå Middelhav. Kig til fjerne hvide landsbyer og måske et hurtigt glimt af en bjergged.

 

VIGTIGT : Bjergene består mange steder af porøs kalksten; der er mange små løse sten og i det hele taget et noget ujævnt underlag. Ofte højt at træde. For nogen er en vandrestav derfor god at have med. Godt fodtøj er vigtigt. Jeg bruger selv af og til gode løbesko, men oftest lette vandrestøvler. Andre bruger vandresko. Vandresandaler er ikke gode nok i dette terræn.

Det kræver en rimelig grundform at vandre i bjergene her. Hvis du er vant til at vandre i bjerge, er det ikke et vanskeligt terræn. Det er medium katagori. Men det går jo opad og nedad i bjergene så nogen overraskes og taber pusten. Det er dog ikke værre end at det kan klares ved at tage de pauser du har brug for. Jeg går forrest og min hjælper går bagerst. Så der er plads til at du får den tid du har brug for. Vandreturene varer ca 3-4 timer. De er på ca 6 - 8,5 km og 3- 600 højdemeter.

Hvis du er i tvivl om hvordan det vil være for dig, er du meget velkommen til at ringe til mig. Det kan være en god idé at få en snak på forhånd. 30709647.

STILLE STRÆKNINGER : På vandreturene er nogle strækninger tænkt som stille vandring. Bevægelse er en god og brugbar metode til, at have fokus på sanselighed og skabe kontakt mellem hjerne og krop. Ved at arbejde med kroppen, får vi kroppen til at falde til ro, og vil opdage, at det er meget nemmere at få sindet og tankerne til at falde til ro. I naturen aktiveres sanserne, så vi bedre kan mærke os selv, mærke kroppen, tankerne og følelserne.  På disse strækninger, vil vi ikke tale sammen, men være stille med os selv og med hinanden.

Dette kan være indledende øvelser til, at opbygge et bevidst nærvær, hvor du bevæger dig og åbner for kroppen. Opnår en tilstand, som kan skabe ro og virke stressnedsættende. Du er mindful når du er tilstede i det du gør lige nu i dette øjeblik.    

Her lidt om nogle af vandreturene.               

VANDRETUREN "Lomas del Chillar" : 

Turen er på 6 km og tager ca. 3 timer. Man stiger 250 højdemeter fra Frigiliana. Turen går ned langs floden og op over bjerget.Turen er strabadserende på opstigningen fra floden, her tager man det meste af stigningen. Det er en ujævn natursti, hvilket betyder, at der bl.a. er højt at træde indimellem. Da det er kalkstensbjerge betyder det, at der nogle steder er små rullesten. Det er ikke risikabelt, blot lidt anstrengende. Der er herefter perioder med fladere stræk. En fantastisk smuk vandretur. Man kommer op til vidunderlige udsigter. 

VANDRETUR op over El Acebuchal :

En skøn tur på 7 km. Det er en rundtur med en stigning på ca.340 højdemeter. Vi vandrer først op gennem et udtørret gammelt flodleje, som nu er en frodig blomsterfyldt sti. Vi rammer den gamle mulddyrs grusvej. Og går en tid ad den. Vi må stoppe op af og til for at beundre den helt fabelagtige udsigt. Inden længe snævrer vejen ind til en sti. Den begynder nu at stige opad imod et lille pas på venstre hånd. Så snart vi kommer op til passet, får vi landskabet mod øst at se, så nu har vi udsyn hele vejen rundt. Stien fortsætter nu i sydlig retning, en sti som er skøn at vandre på. Den går midt på en bjergside, og er blevet anlagt engang, for det er tydeligt, at det er en fin anlagt sti og ikke blot en dyreveksel. Let at gå ad, begrænsede stigninger, velafmærket og med fantastisk udsigt. 

VANDRETUR langs kysten

Nogle kilometer uden for Frigiliana, helt ude ved kysten mellem byerne Nerja og Almuñécar, finder man en eksotisk og spektakulær vandretur på ca. 6 km. Den tager ca. 2,5 timer. Man går ad en grusvej til den bliver til en smal sti ned mod havet. Herfra går man langs forrevne klipper, der vælter direkte ned i vige med vand i grønne og blå nuancer. Indimellem hvirvler en brise duften fra rosmarinbuskene op i luften. Flere steder kan man spotte ruiner af de vagttårne, som hele den andalusiske kyst er besat med. De er en del af et kæmpe varslingssystem, der kunne advare om fjendtlig indtrængen enten via spejlreflekser eller bål. Turen har ingen hårde stigninger, men går gennem et temmelig kuperet klippefyldt terræn, der let kan fremtvinge svedperler. Belønningen venter dog forude, for ruten ender ved en af regionens kendte nudiststrande: Playa Cantarriján. Man er velkommen både uden og med tøj på. 🙂

Merete hjælper mig på vandreturene. Hun går bagerst. Det er vigtigt at lytte til din krop. Så du får de pauser du har brug for undervejs. Og går i et tempo du kan være i. Der kan du regne med at Merete giver den plads. På den måde kan alle være med.
          

VEJRET : April og oktober måned er rigtig gode måneder at vandre hernede. Vejret er varmt og solrigt om dagen, men ikke for varmt til at vandre, hvilket det oftest vil være i maj og september. Aftenerne er dog kølige. Men med passende tøj plejer vi at spise udenfor. Tidspunktet er planlagt ud fra det bedste vandrevejr.

 

 

Del siden